Sport

Történelmet írt a Giro d'Italián, aztán ünneplés közben kilőtte a szemét a pezsgődugóval - videó

A fiatal kerékpáros nem is tudja folytatni a viadalt.

2022.05.18 14:15MTI

Szemsérülése miatt nem tudja folytatni a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt Biniam Girmay, aki történelmi keddi szakaszgyőzelme után a pódiumon ünneplés közben ügyetlenül nyitotta ki a pezsgősüveget.

A 2011-es Giro-győztes Michele Scarponi emlékének szentelt etap megnyerésével a 22 esztendős Girmay lett az első fekete-afrikai kerékpáros, aki szakaszsikert ünnepelhetett az olasz körversenyen. Az U23-as vb-ezüstérmes győzelem feletti önfeledt öröme ugyanakkor csak az eredményhirdetésig tartott, mivel a pezsgősüveg bontásánál gyakorlatilag szemen lőtte magát a dugóval, és mivel az eset után a bal szemével nem látott, Jesiben kórházba szállították. A vizsgálatok bevérzést állapítottak meg az elülső szemkamrában.

Csapata, a Peák Barnabást is foglalkoztató Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux vezetői a szerdai szakasz előtt bejelentették: a Gent-Wevelgem eritreai bajnoka nem tudja folytatni a viadalt.

Girmay kiesése a további remélt szakaszsikerek mellett azért fájó belga csapata számára, mert a sprinterek pontversenyében éllovas Arnaud Démare (Groupama-FDJ) mögött mindössze hárompontos lemaradásban volt a ciklámen trikóért folytatott vetélkedésben.

Girmay nem az első, aki ezen az olasz körversenyen eltalálta magát pezsgőbontás közben, a nyitóetapon diadalmaskodó - kedden Girmay mögött második - holland Mathieu van der Poel arcon lőtte magát a dugóval, ám ő megúszta sérülés nélkül.

Szerdán a Santarcangelo di Romagna és Reggio Emilia közötti 203 kilométer megtétele vár a mezőnyre. A 3445,6 kilométer össztávú viadal - amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték - jövő vasárnap a veronai időfutammal fejeződik be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.