Sport

A királyi család támogatja Djokovicot az ausztrál 'zsarnokság' ellen

Egy herceg kiállt Novak Djokovic ellen, amiért az ausztrál bevándorlási hivatalnokok így bánnak vele.

2022.01.14 19:42ma.hu

Fülöp szerb herceg elítélte a Novak Djokovics Australian Open-címének megvédésére tett, nyilvánvalóan kudarcba fulladt kísérletével kapcsolatos, jelenleg is zajló huzavonát, és "zsarnoksággal" vádolta az ausztrál bevándorlási hivatalnokokat.

A 39 éves Fülöp Karadordevics csatlakozott a Djokovics szülőhazájából érkező rosszallók csapatához, miután Scott Morrison miniszterelnök kormányának tisztviselői másodszor is visszavonták a teniszcsillag vízumát, mióta kilenc napja Melbourne-ben landolt.

Djokovic jogi civakodása miatt Szerbiában széles körben értetlenkednek a világranglista-vezető teniszezővel szembeni bánásmód miatt.

"Egyetlen bátor ember, [Novak Djokovics] ereje és tettei reményt és bátorságot adhatnak nekünk" - írta Fülöp herceg a közösségi médiában.

"Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a 'szabad világ' egyre gyorsabban halad a zsarnokság útján. Amikor a zsarnokság megmutatja csúnya arcát, akkor kötelességünk felemelni a szavunkat. Modern társadalmunkban szétszórtak lettünk, ennek következtében könnyen elfelejtjük a történelem sokatmondó tanulságait. Ha valakinek az egyéni döntési szabadsága sérül, akkor az erkölcsileg és alkotmányosan is helytelen. Rendkívül fontos, hogy megvédjük az egyéni szuverenitásunkat, különben azt kockáztatjuk, hogy mindent elveszítünk" - zárta szavait.

Karadordevics megjegyzései Aleksandar Vučić szerb elnök korábbi kritikáját követik, aki a 20-szoros Grand Slam-győztes Djokovics "zaklatása" miatt ostorozta Ausztráliát.

"Megmondtam a mi Novakunknak, hogy egész Szerbia vele van, és hogy szerveink mindent megtesznek azért, hogy a világ legjobb teniszezőjének zaklatása azonnal véget érjen" - mondta Vučić a múlt héten.

A szerb média arról is beszámolt, hogy Vučić behívta az ausztrál nagykövetet Belgrádba, hogy követelje, Djokovic játszhasson az Australian Openen.

Úgy tűnik, hogy a szerb vezetés bármilyen kérése, legyen az elnöki vagy királyi, süket fülekre találhat, tekintettel Alex Hawke ausztrál bevándorlási miniszter pénteki döntésére, miszerint Djokovic vízumát ismét vissza kell vonni.

Djokovic ügyvédcsapata egy utolsó jogi fellebbezést nyújt be ezen a hétvégén, hogy az országban maradásáért küzdjenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.