Sport

Djokovic mindenkit szétverne

A teniszsztár megfogadta, most még inkább azon lesz, hogy mindenkit legyőzzön.

2022.01.10 21:26ma.hu

Az ellentmondásos világelső először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy hétfőn Melbourne-ben a bíróság felmentette a vádak alól.

Novak Djokovic üzent hűséges rajongóinak, és először osztott meg magáról egy fotót azóta, hogy a bíróság ítéletet hozott az ausztrál kormánnyal a Covid-oltás miatt kialakult vízumvitájában.

Rejtély övezte Djokovic hollétét közvetlenül a hétfői nagy horderejű ausztráliai meghallgatását követően, amely azzal végződött, hogy egy bíró elrendelte a világelső szabadlábra helyezését, mivel a tisztviselők úgy tűnt, hogy az ítélet ellenére kitoloncolással fenyegetik őt.

Djokovic fizikai és mentális jólétéért érzett aggodalmak közepette, miután több napot töltött fogva tartva egy szállodában, a szerb hős először tett nyilvános bejelentést azóta, hogy megköszönte a szurkolók támogatását, amíg a sorsdöntő döntésre várt.

"Örülök és hálás vagyok, hogy a bíró hatályon kívül helyezte a vízumom törlését" - mondta Djokovic a közösségi média több millió követőjének, és mosolyogva fotózta le magát egy versenypályán a csapata mellett.

"Mindazok ellenére, ami történt, maradni akarok, és megpróbálok versenyezni. Továbbra is erre koncentrálok. Azért repültem ide, hogy az egyik legfontosabb eseményünkön játszhassak a csodálatos szurkolók előtt".

A regnáló bajnoknak minden rugalmasságára szüksége lehet, ha beigazolódnak a Grand Slamen a tömeg fagyos fogadtatására vonatkozó jóslatok.

Sok ausztrál dühös amiatt, hogy szerintük Djokovic különleges bánásmódban részesült egy olyan országban, ahol a világ legszigorúbb szabályai közé tartoznak az oltások és a zárlatok terén.

"Egyelőre nem mondhatok többet" - mondta Djokovic megkönnyebbült szurkolóinak, akik közül néhányan a melbourne-i szállodája és pályája előtt gyűltek össze. "De köszönöm mindenkinek, hogy mindvégig mellettem álltatok és bátorítottatok, hogy erős maradjak".

A 20-szoros Grand Slam-bajnok szavai egy időben hangzottak el azzal, hogy családja, köztük testvére, Djordje, édesanyja, Dijana és édesapja, Srdjan sajtótájékoztatót tartottak Szerbiában.

Egy biztos, azt már tudni, hogy Djokovic most még motiváltabb lesz, hogy megdöntse a Grand Slam-trófeagyőzelmek rekordját a 2022. január 17-30. között megrendezésre kerülő tornán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.