Sport

Meghalt egy tinédzser, miután átment a nyakán egy korcsolya a hokimeccsén

Az NHL is a tragikus sorsú jégkorongozó előtt tisztelgett.

2022.01.08 18:17MTI

Tisztelettel adóznak a középiskolás hokis Teddy Balkindnak, akit "csodálatos fiatalemberként" jellemeztek, miután Connecticutban egy mérkőzés közbeni szörnyű balesetet követően meghalt.

A tizedikes Teddy Balkind halálosan megsérült a New Canaan-i St Luke's Schoolban rendezett magániskolai mérkőzésen, miután a jégre esett, és egy másik játékos korcsolyája átvágta a nyakát.

A tinédzsert a greenwichi kórházba szállították, ahol a mentősök már nem tudták megmenteni. Balkind édesapja állítólag éppen a helyi Brunswick School és a St Luke's magániskola közötti mérkőzést nézte.

A diákok és családtagjaik pénteken a St Luke's előtt gyűltek össze, hogy gyászolják Balkindot, ahol egy 18 éves diák "szörnyűnek" és "nagyon rossznak" nevezte a helyzetet a CBS 2-nek.

Az iskola közleményében, amelyet a csatorna kapott meg, a következőket írta: "Tegnap elvesztettünk egy értékes fiatalembert egy tragikus balesetben.

"Mind a St Luke's School, mind a Brunswick School diákjai és tanárai sokkos állapotban vannak, miközben azon dolgozunk, hogy támogassuk a tragédiában érintetteket. A St Luke ebben a pillanatban kizárólag arra összpontosít, hogy gondoskodjon a gyászoló közösségünkről".

Egy tábor, ahol Balkind kapitány volt, "rettenthetetlen, gyönyörű léleknek nevezte, aki tele volt élettel és mindenki barátja volt". "Életerős, pozitív személyisége volt, amely gyorsan átragadt másokra a [tábori] élet minden területén" - áll a közleményben.

"Teddy példamutatóan vezetett, mentor volt a fiatalabb táborozóinknak, és egyszerűen csak egy csodálatos fiatalember volt."

Az NHL közleménye szerint Balkindot "túl korán veszítettük el". "Imáinkat és őszinte részvétünket fejezzük ki a családjának, a St Luke's csapattársainak és sok barátjának" - tették hozzá.

"A jégkorongban egy fiatal játékos elvesztése elképzelhetetlen" - áll a New Jersey Devils közleményében. "Szomorúan értesültünk erről a nagyon tragikus eseményről".

Ted Curtin korábbi ifjúsági hokiedző szerint az eset véletlen baleset volt. "Ilyen sérülések előfordulnak, de nagyon ritkák" - mondta.

"Még ritkább, ha valami komolyabb történik. Az egyik probléma a nyakvédőkkel, amellett, hogy nagyon nehézkesek, az, hogy nem küszöbölik ki a vágások kockázatát, és néha amikor egy korcsolya eltalálja a nyakvédőt, a nyak egy másik részére csúszik, ahol sérülést tud okozni... egyszóval nem hibátlanok.".

A Brunswick School szerint: "Az ehhez hasonló tragédiákat nehéz feldolgozni és lehetetlen megérteni.

"Az elkövetkező napokban és hetekben mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy segítsünk és támogassuk a közösségünkben és a St Luke közösségében élőket."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.