75 évesen a csúcson

Japán hegymászó a Mount Everest legidősebb meghódítója

A japán Miura Juicsirót, aki tavaly 75 éves korában jutott fel a Mount Everestre, ismerte el a Guinness Rekordok Könyve a világ tetejére feljutott legidősebb hegymászónak.

2009.02.12 19:35MTI

Miura, aki két szívműtétje ellenére vállalkozott a csúcstámadásra, korábban gratulált a nepáli Min Bahadur Sercsannak: utóbbi saját szavai szerint 77 éves korában két nappal a japán hegymászó előtt jutott fel a Mount Everestre. A nepáli alpinista azonban nem tudta iratokkal bizonyítani a korát, így Miura Juicsirót ismerte el a Guinness Rekordok Könyve a világ legidősebb hegymászójának, aki felért a Mount Everestre.

"Nagyon boldog vagyok, hogy Guinness-rekorder lettem, annak ellenére, hogy nem ezért másztam meg a Mount Everestet" - hangsúlyozta közleményében az immár 76 éves alpinista, hozzátéve, hogy a rekord olyasmi, amit feltétlenül megdöntenek a jövőben.

A japán férfinak nem ez volt az első rekordja: 2003-ban, 70 éves korában szintén Miurát ismerték el a legidősebb hegymászónak, akinek sikerült meghódítania a világ legmagasabb, 8848 méteres csúcsát. 1970-ben pedig elsőként jutott le sítalpon a Mount Everestről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.