Gyász

Elhunyt az MTK korábbi kapusa, aki Pelével és Sylvester Stallonéval is játszott

Életének 66. évében elhunyt az MTK-VM kapusa, Hornyák Béla. A kapus alig egy héttel karácsony előtt, december 18-án halt meg.

2021.12.23 12:25ma.hu
Fotó: mtkbudapest.hu

Hornyák Béla tagja volt az 1977-78-as idény bajnoki csapatának, és a 1976-77-es idényben KEK-negyeddöntős együttesnek is. 1980-ban a Rába ETO együtteséhez igazolt, az 1981-82-es idényben egy mérkőzésen lépett pályára, és ezzel tagja lett a bajnokcsapatnak.

Később kapusedzőként dolgozott az MTK-nál, több tanítványa is eljutott az élvonali szereplésig.

Szerepelt az 1973-as Régi idők focija című filmben, valamint szerepet kapott a Menekülés a győzelembe című filmben is, ahol olyan sztárokkal forgathatott, mint Pelé, Sylvester Stallone vagy Michael Caine.

Hornyák Béla hű maradt a klubhoz, szurkolóként is gyakran kijárt az MTK mérkőzéseire.

Hornyák halálhíréről az MTK számolt be; közlésük szerint még zajlanak az egyeztetések a búcsúztatásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.