Sport

A Michael Jordan első meccsére szóló jegyért 264 ezer dollárt adtak

Az amúgy máig nagy keletnek örvendő Jordan-relikviákhoz hasonlatosan csúcssummáért talált gazdára az újoncévének nyitómeccsére szóló belépő is.

2021.12.17 12:48MTI

Kétszázhatvannégy ezer dollárért (86 millió forint) kelt el egy pénteki aukción az a jegy, amellyel az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legendás alakjának, Michael Jordannak 1984-es bemutatkozó alapszakasz-mérkőzésére lehetett bejutni.

Az ESPN.com beszámolója szerint az amúgy máig nagy keletnek örvendő Jordan-relikviákhoz hasonlatosan csúcssummáért talált gazdára az újoncévének nyitómeccsére szóló belépő is.

A tikett annak idején az időközben már lerombolt Chicago Stadionba szólt, ahol 1984. október 26-án több mint 13 000 rajongó volt jelen az ifjú Michael Jordan debütálásán. Az összecsapást csapata, a Chicago Bulls a Washington Bullets ellen vívta, s nyerte meg 109-93-ra. Jordan 16 pontot dobott, hat lepattanót szerzett, hét gólpasszt adott és négy dobást blokkolt.

Michael Jordan karrierje során hatszor nyert NBA-bajnoki címet a Bullsszal, és az egyik legnagyobb sztárja volt az amerikai Dream Teamnek, amely aranyérmet szerzett az 1992-es barcelonai olimpián. Ötször volt az NBA alapszakaszának, hatszor a döntőnek a legértékesebb játékosa és 14 All Star-gálán szerepelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.