Sport

Megjelent a Sport 2021 évkönyv

Több mint negyven szerző írásaiból állt össze az 512 oldalas mű, amelyben a MOB saját fotósorozata látható.

2021.12.02 03:30MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerkesztésében megjelent a Sport 2021 évkönyv.

"Sok tekintetben páratlan év van mögöttünk, és ennek pozitív voltát szerettük volna érzékeltetni az évkönyv arany borításával" - mondta a könyvet bemutató szerdai sajtótájékoztatón Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Hozzátette, reméli, hogy a februári pekingi téli ötkarikás játékok után jövőre hasonló színű könyvet tudnak megjelentetni.

Amler Zoltán, a könyv főszerkesztője az MTI-nek elmondta, több mint negyven szerző írásaiból állt össze az 512 oldalas mű, amelyben a MOB saját fotósorozata látható. Kiemelte, minden tokiói olimpiai érmessel interjú készült vagy portré olvasható róla. Az évkönyvben az év csúcseseménye mellett helyet kaptak többek között a tokiói paralimpiai és a nyári labdarúgó Európa-bajnokság történései is.

A sportévkönyv története 1984-re, a Los Angeles-i olimpia évére nyúlik vissza, az akkorit azonban bezúzták. A sorozat így az 1988-as, szöuli olimpia évétől lehet teljes a polcokon. A Magyar Olimpiai Bizottság saját szerkesztésben, gondozásban 2014-ben adta ki először.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.