Siker!

Madarász Viktória új magyar csúccsal gyalogolt vb-szintet

Madarász Viktória új magyar csúccsal teljesítette a jövő évi szabadtéri atlétikai világ- és Európa-bajnokság indulási szintjét is.

2021.10.18 12:11MTI

A magyar szövetség honlapja szerint az UTE 36 éves sportolója a hétvégi szlovák bajnokságon 2:52:21 óra alatt teljesítette a távot, mely a jövő évben debütál a világversenyeken.

Madarász a hétpróbázó Krizsán Xénia, a kalapácsvető Halász Bence és a diszkoszvető Szikszai Róbert után a negyedik magyar atléta, aki teljesítette a szintet a júliusi, Eugene-ben sorra kerülő vb-re. Az augusztusi müncheni Eb-n pedig vele már kilenc fő (Madarász, Szikszai, Krizsán, Halász, Tóth Lili Anna, Kozák Luca, Szabó Nóra, Huszák János, Palkovits István) indulása nevezhető biztosnak.

A 35 kilométeres gyaloglás 2022-től a férfiaknál és a nőknél is az 50 kilométeres versenyt váltja a szakágban a nagy világeseményeken, melyeken a 20 kilométeres táv továbbra is a program része marad mindkét nemnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.