Hegymászás

Varga Csaba elsőként hódított meg öt nyolcezres hegycsúcsot az élő magyar hegymászók közül

A nagyváradi hegymászó péntek reggel hódította meg Nepálban a 8167 méter magas Dhaulagirit.

2021.10.01 09:18MTI

Varga Csaba elsőként hódított meg öt 8000 méternél magasabb hegycsúcsot az élő magyar hegymászók közül - közölte a Hazajáró turisztikai magazinműsor pénteken Facebook-oldalán.

A nagyváradi hegymászó magyar idő szerint pénteken reggel 6-kor hódította meg Nepálban a 8167 méter magas Dhaulagirit, ezzel a legtöbb nyolcezres hegycsúcsot - pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül - elérő élő magyar hegymászóvá lépett elő.

Varga Csaba szeptember 12-én indult Nepálba, szeptember 17-én elérte a Dhaulagiri 4750 méteren fekvő alaptáborát. Akklimatizációs mászások után szeptember 28-án kezdte meg a csúcshódítást, a 7200 méteren fekvő 3-as táborból szeptember 30-án helyi idő szerint 23 óra körül indult a csúcs felé, amelyet 11 órás menetben ért el a hatalmas hóban - írta a Hazajáró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.