Magyar-angol

Boris Johnson is megszólalt a magyar szurkolók viselkedése miatt

A kormányfő is felszólította a FIFA-t, hogy "tegyen határozott lépéseket a felelősökkel szemben annak érdekében, hogy ezt a fajta gyalázatos magatartást végleg kiirtsák a sportágból".

2021.09.03 11:15MTI

A magyar válogatott 4-0-ra kikapott csütörtök este az angolok elleni világbajnoki selejtezőn a budapesti Puskás Arénában. A magyar szurkolók viselkedése miatt azonban a folytatás hazai pályán nem biztos, hogy olyan lehet, amilyet szeretnénk. Könnyen zárt kapus meccsel büntethet a FIFA, ráadásul az angol szövetség is a nemzetközi szövetséghez fordul a rasszista megnyilvánulások miatt.

Gareth Southgate és Harry Kane után most Boris Johnson brit miniszterelnök is megszólalt az ügyben Közösségi oldalán azt írja: "teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosoknak rasszista inzultusokat kellett elszenvedniük Magyarországon". A kormányfő is felszólította a FIFA-t, hogy "tegyen határozott lépéseket a felelősökkel szemben annak érdekében, hogy ezt a fajta gyalázatos magatartást végleg kiirtsák a sportágból".

Az európai szövetség (UEFA) júliusban három zárt kapus mérkőzésre - az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve - büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.