Schirilla György átúszta a Dunát Mohácsnál

A sportember 17,5 percet töltött az 1,6 fokos Dunában

Ifj. Schirilla György átúszta a Dunát Mohácsnál hagyományos téli úszósorozata keretében szombaton. A jövő szombaton Budapesten folytatódó sorozat február 21-én Sárospatakon zárul.

2009.02.07 13:53MTI, Fotó: MTI

Partra érését követően, a Sokác-révnél azt mondta: semmi problémája nem volt, élvezte az úszást. Ifj. Schirilla György 10 éve ússza át telente a Dunát, célja az egészséges életmód népszerűsítése, a közönség szórakoztatása, valamint a hagyományőrzés, édesapja ugyanis 1957-től 37 éven át rendszeresen tette ugyanezt. A sportoló idén először január 31-én Kecskeméten, rendhagyóan nem folyóban, hanem a városi szabadidőparkhoz tartozó tóban mártózott meg. Sorozatának következő állomása február 14-én Budapesten folytatódik és február 21-én Sárospatakon zárul.

"Nagyon veszélyes szakaszon úsztam, így hiába volt a szokásosnál melegebb a víz, a rengeteg örvény alaposan megnehezítette a dolgomat. A megpróbáltatások ellenére nagyon jól sikerült a mai úszás, 2500-3000 érdeklődő figyelt a partról és óriási tapssal fogadtak, miután kiértem. A nézőknek később mondtam egy versikét, a sikert jól jelzi, hogy jövőre is meghívtak ide" - mondta Schirilla az MTI-nek.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.