Sport

A dán csapatkapitánynak köszönheti a világ Eriksen életét

Szabaddá tette a légutakat, és azonnal megkezdte az újraélesztést.

2021.06.13 00:51ma.hu

Újra kellett éleszteni Christian Eriksent a dánok 29 éves játékosát a labdarúgó Európa bajnokságon. A játékos az első félidő utolsó percében, előzmény nélkül esett össze a pályán. Az orvosok 10 percen át küzdöttek az életéért, végül stabil állapotban szállították kórházba a futballistát.

A 444.hu szerint a Dánia-Finnország meccs drámai eseményeinek hőse Simon Kjaer, a dán válogatott csapatkapitánya volt, akinek gyors reakciója nélkül könnyen lehet, hogy tragédiába torkollt volna az este.

Miután Christian Eriksen összeesett, Kjaer odarohant hozzá, és Eriksen nyelvét félretolva szabaddá tette a légutait. Megakadályozta, hogy Eriksen lenyelje a nyelvét, majd stabil pozícióba helyzete a földön fekvő játékost, és maga is elkezdte az újraélesztést, mielőtt az orvosi stáb odaérkezett volna.

Ezután Kjaer volt az, aki utasította a csapatot, hogy álljanak sorfalat Eriksen körül, hogy ne az egész világ szeme láttára küzdjenek az életéért a orvosok. Aztán ő volt az, aki Kasper Schmeichel kapussal együtt odament Eriksen feleségéhez, Sabrina Kvist Jensenhez, hogy tartsák benne a lelket.

Beszámolók szerint Kjaer gyors reakciója nélkül az orvosi stáb már nem biztos, hogy időben érkezett volna. Eriksent az újraélesztés után kórházba szállították, állapota azóta stabil.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.