Sport

Márton Anita indulni szeretne a 2023-as budapesti atlétikai vb-n

A tervek szerint április közepén fog először lökni, április végére pedig terveznek egy edzőtábort.

2021.04.05 04:17MTI

A gyermeke januári születése után már edzésbe állt Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő indulni szeretne a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

A fedett pályás világ- és Európa-bajnok dobóatléta a magyar szövetség honlapjának árulta el, hogy csatlakozott a hazai vb-re készülő versenyzők számára kiírt Kiemelt Atlétikai Programhoz.

"Amikor tavaly ősszel elindult a program, akkor még a várandóságom közepén voltam, nem láttam, hogyan fog alakulni a jövő" - nyilatkozta a 32 éves atléta. - "A kislányunk érkezése után két hónappal már kialakult az életritmusunk. Egyelőre úgy tűnik, minden jól alakul. Jeleztem a Magyar Atlétikai Szövetség számára, hogy szeretnék belépni a Kiemelt Atlétikai Programba, és a 2023-as világbajnokságra felkészülni. Jó lesz visszakerülni ebbe a körforgásba."

A szabadtéren világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes súlylökőt, mint mondta, nagyon motiválja, hogy hazai vb-n léphetne dobókörbe, s úgy véli, addig sok nemzetközi versenyen lesz lehetősége megfelelően felkészülni a viadalra.

"A 2023-as budapesti világbajnokság szupernek ígérkezik, a Gyulai István Memorialon már volt lehetőségem hazai pályán versenyezni, ezt az élményt semmi mással nem lehet összehasonlítani" - jegyezte meg a dobó.

Márton Anita a hét elején a M4 Sportnak beszélt arról, hogy már márciusban megkezdte óvatosan az erőnléti edzéseket és Húsvét után már egyre komolyabb munkát fog végezni napi két tréninggel. A tervek szerint április közepén fog először lökni, április végére pedig terveznek egy edzőtábort. A visszatérésre a júniusi országos bajnokságon kerülhet sor, ahol már 18 méter körül szeretne dobni, majd még több más viadalt is tervez a tokiói olimpia előtt, melyre csak akkor utazik el, ha reális esélyét érzi a döntőbe jutásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.