Tragédia

Lavinabalesetben életét vesztette a 40 éves világbajnok francia hódeszkás

A tragédia a svájci Alpokban, a Gemsstock hegyen történt.

2021.03.24 19:14MTI

Negyvenéves korában elhunyt Julie Pomagalski világbajnok francia hódeszkás, aki lavinabaleset áldozata lett.

A francia szövetség szerdán közölte, hogy egy nappal korábban lavinabalesetben elhunyt a kétszeres (2002, 2006) olimpikon, 1999-ben világbajnok Pomagalski, valamint egy hegyivezető, Bruno Cutelli. Arról már a francia sajtó számolt be, hogy az eset a svájci Alpokban, a Gemsstock hegyen történt.

A kanton rendőrsége közleményében kiemelte: eddig ismeretlen okból elinduló lavina három embert elsodort. Egyikük megsebesült, őt kórházba szállították, további két személyt azonban teljesen betemetett, így az ő életüket már nem tudták megmenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.