Baleset

Tragédia: villámcsapás végzett egy fiatal szörfössel

Az edzés elején még tiszta volt az ég...

2021.03.22 10:32MTI

Huszonkét éves korában elhunyt Katherine Diaz salvadori hullámlovas, akit edzés közben ért villámcsapás.

A helyi sajtó beszámolója alapján Diaz pénteken a fővárostól, San Salvadortól délre, az El Tunco strandon edzett, amikor nem sokkal a vízbe lépését követően halálos kimenetelű villámcsapás érte.

Diaz vasárnapi búcsúztatásán koporsója mellé nemcsak virágok és koszorúk kerültek, hanem szörfdeszkája és az őt sportolás közben ábrázoló fotók is.

A spanyol As című lap szemtanúkat idézve közölte: az edzés elején még tiszta volt az ég, az időjárás rendkívül hirtelen változott meg, de az előre nem látható vihar nem tűnt túl nagy intenzitásúnak.

Diaz kilencéves kora óta űzte a hullámlovaglást, és az olimpiai kvalifikációs versenyre készült, amelyet hazájában rendeznek május 29. és június 6. között.

A tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia műsorán először szerepel majd a hullámlovaglás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.