Sport

A WADA visszaállította a helsinki labor akkreditációját

Ismét teljes értékű munkát végezhet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) akkreditált intézményeként a helsinki laboratórium.

2021.03.06 22:15MTI

A hivatalos elismerést azután állította vissza a WADA - írta beszámolójában az insidethegames.biz -, hogy befejeződött a labor átköltöztetése új helyre, a Finn Egészségügyi és Jóléti Intézetbe. A laboratórium 2019 februárjában maga kérte akkreditációjának átmeneti felfüggesztését.

A WADA közlése szerint a finnek sikeresen teljesítették az összes követelményt, s hogy visszahelyezték a teljes megfelelés státuszába, a helsinki labor hiánytalanul folytathatja doppingellenes tevékenységét, beleértve a vizelet- és vérminták átfogó elemzését.

Witold Banka, a WADA lengyel elnöke dicsérte a finneket, amiért "sikeresen végrehajtották ezt a bonyolult lépést, különös tekintettel a Covid-19 járvány által kiváltott kihívásokra és késésekre".

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az aláíró kormányok által fele-fele arányban pénzelt nemzetközi ügynökség hivatalos listáján 30 laboratórium szerepel. Közülük a helsinki mellett további három - az athéni, az új-delhi és a bangkoki - már korábban felfüggesztette tevékenységét vagy ideiglenesen megfosztották őket az akkreditációtól, míg tíz labor kifejezetten a világjárvány miatt függesztette fel vagy korlátozta tevékenységét - közölte tavaly márciusban a WADA.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.