Lovassport

Negyedszázados szünet után olimpiai szereplésre törekszik a magyar lovassport

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az előző évhez hasonlóan 150 millió forinttal segíti a 2024-es, párizsi olimpiai kvalifikáció megszerzése érdekében a magyar lovassportot.

2021.03.05 01:30MTI

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az előző évhez hasonlóan 150 millió forinttal segíti a 2024-es, párizsi olimpiai kvalifikáció megszerzése érdekében a magyar lovassportot.

Az ITM csütörtöki közleménye szerint az erről szóló okiratot Palkovics László tárcavezető és Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke írta alá Budapesten.

"A magyar lovas kultúra évezredes nemzeti alapérték, amelynek megőrzéséért, megerősítéséért és korszerű továbbviteléért is tenni kell. E kulturális hagyaték meghatározó része a lovassport, amely nemzeti hősökkel és nemzetközi hírű szakemberekkel büszkélkedhet" - olvasható a közleményben. - "Magyar díjugrató legutóbb 1992-ben, lovastusázó pedig 1996-ben vehetett részt az ötkarikás játékokon. A Magyar Lovassport Szövetség kiemelt célja, hogy hosszú szünet után ismét kijuttasson hazai versenyzőt a 2024-es, párizsi olimpiára."

Az ITM kiemeli, hogy a minisztérium a maga eszközeivel segíti a magyar sportolók visszatérését a világ élvonalába:

"A lovassport és a versenyek megrendezése az agrárgazdaságtól, állattenyésztéstől a turizmus-vendéglátásig számos ágazat lehetőségeit javítja, bővíti. A tárca ebből a megfontolásból már 2020-ban is 150 millió forinttal támogatta a fiatal kiválóságok felkészülését."

A 150 milliós idei hozzájárulást egyebek mellett a Nemzeti Lovarda versenypálya altalajának helyreállítására, a magyarországi versenyhelyszínek akadályparkjainak korszerűsítésére fordíthatja a szövetség. A támogatás lehetővé teszi a nevezés informatikai szolgáltatásokon alapuló fejlesztését, egy új teljesítmény-értékelési rendszer kialakítását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.