A Pittsburgh nyerte a Super Bowlt

Képek! Idegtépő percek - három rekord dőlt meg a Pittsburgh Steelers-Arizona Cardinals mérközésen

Felejthetetlen mérkőzést hozott a mára virradóra negyvenharmadik alkalommal megrendezett Super Bowl. A mérkőzést hihetetlen körülmények között végül az előzetesen esélyesebbnek tartott Pittsburgh Steelers nyerte.

Képek a tampai Super Bowl-ról! képgaléria

2009.02.02 09:37koac, ma.hu

Bár végül valóban beigazolódott a mondás, mely szerint a bajnokságot mindig a védelem nyeri, néhány perccel a 43-dik Super Bowl vége előtt úgy tűnt, ezúttal megdőlhet a tézis, és a támadójátékáról híres Arizona Cardinals legyőzheti az NFL legjobb védelmével rendelkező Pittsburghöt. Aztán jött Ben Roethlisberger és Santonio Holmes…

A mérkőzést a Pittsburgh kezdte jobban. Az első negyedben ugyan csak mezőnygólra futotta az acélosok erejéből, ám a második negyed elején Russel futott touchdownja révén máris tíz pontnyira nőtt az előnyük. Ekkor azonban Kurt Warner a Cardinals veterán irányítója kezébe vette a dolgokat, és egy pompás drive-ot vezényelt, mely Patrick elkapott TD-vel zárult, máris közelebb lopózott az Arizona. Sőt, a félidő vége előtt akár a vezetést is átvehette volna, ám pár másodperccel a szünet előtt, Warner eladta a labdát, mellyel James Harrison nem volt rest végigszaladni a pályán, a Super Bowlok leghosszabb játékát produkálva ezzel. 100 yardos interception return touchdown volt, mely azt jelentette, hogy a csapatok 17-7-es pittsburghi előnnyel mehettek szünetre, mely természetesen jóval hosszabb volt a szokásosnál, köszönhetően a félidőben tartott Bruce Springsteen koncertnek.

A megnyújtott pihenő sem volt azonban elég a Cardinals csapatának, hogy kiheverjék a sokkot, a harmadik negyedben csupán a Steelers szerzett pontot. Igaz, összesen hármat, miután egy kétséges bírói ítélet után hiába próbálták hatszor is bevinni a labdát az Arizona endzone-jába, nem jártak sikerrel.

Így érkeztünk el a záró játékrészhez, mely aztán fantasztikus izgalmakat hozott. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy Warner elkezdte használni az addig hanyagolt elkapóját, Fitzgeraldot. Előbb kettejük közös akciója lévén 7 ponttal zárkózott az Arizona, majd a védelem kényszerítette bele Roethlisbergert egy safety-be, mely után ismét jöhetett a Warner-Fitzgerald duó. Újabb touchdownt érő akciójuknak köszönhetően úgy tűnt a Super Bowlok történetének legnagyobb fordítását látjuk majd, ám hogy végül ne így legyen arról Ben Roethlisberger és Santonio Holmes gondoskodott. Két és fél perccel a meccs vége előtt indult útjára a Steelers, s az említett páros révén szépen haladtak, míg el nem érkeztek az Arizona endzone-jáig, ahol Roethlisberger első passza kicsúszott Holmes kezéből. Ám a Big Bennek becézett quarterback a következő akciónál is Holmes felé dobta a labdát, aki ezúttal a másik sarokban már nem hibázott, és egy hihetetlen elkapással gyakorlatilag megnyerte csapatának a Super Bowlt, magának pedig az MVP címet.

Aki látta biztosan nem felejti ezt a meccset, különösen az utolsó negyedbeli játék volt fantasztikus. A sport igazságtalansága, hogy egy ilyen meccs után csak egy győztest hirdethetnek. Valójában mindkét gárda megérdemelte volna, hogy bajnok legyen.

XLIII. Super Bowl, Tampa:
Arizona Cardinals – Pittsburgh Steelers 23-27

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.