A család az család

Gulácsi Péter kiáll a szivárványcsaládok mellett

"A család az család - ez nem is lehet kérdés!"

2021.02.24 08:28ma.hu

Hivatalos Facebook-oldalán állt ki az egyenjogúság mellett Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa.

"A család az család - ez nem is lehet kérdés!

Több mint 14 éve külföldön élek, mind a magánéletben, mind a profi sportban rengeteg különböző emberrel találkoztam, legyen szó akár nemzetiségről, kultúráról, vallásról, életfilozófiáról vagy bármi másról. Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, hogy attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerancia mások iránt.

Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember.

Én kiállok a szivárványcsaládok mellett!

Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!"

Németországban nemrégiben indult el az #ihrkönntau­funs­zählen (számíthattok ránk) kampány. Az 11Freunde magazin legújabb számában több mint 800 női és férfi labdarúgó szólalt fel a homofóbia ellen.

Gulácsi 2007-ben került külföldre, megfordult a Liverpoolban és a Hull Cityben is, 2013-ban írt alá a Red Bull Salzburghoz. Két évvel később Németországba szerződött, az RB Leipzig kapusa lett. A magyar válogatottban eddig 36 mérkőzésen lépett pályára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.