Mit nekem 149.5 méter

Rekordszagú bázisugrás

Gaziantep városában Ueli Gegenschatz, svájci bázisugró leugrott egy mozgó kamionról, ami történetesen az Ataturk viadukton haladt, mely a maga 149,5 méterével Európa második legmagasabb viaduktja.

2009.01.30 12:41ma.hu

Az építmény amúgy 600 méterrel van a tengerszint felett és elég extrém időjárási feltételeket eredményez egy bázisugró számára. Erről a viaduktról még soha senki nem ugrott le előtte, mert egy 2,5 méter magas panel vonul végig a hídon, amit eddig senki nem mászott meg.

Ueli barátnője segítségével hajtotta végre ezt az akciót, aki egy motoron lopódzott a kamion mögé, hogy a bázisugró fel tudjon mászni a hátulján, majd az ugrást követően lesietett a párjáért a völgybe, hogy elvihesse a helyszínről.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.