Gyász

Elhunyt Pazár Sándor, a Bp. Spartacus korábbi elnöke

Haláláig az ötkarikás szervezet tiszteletbeli tagja volt.

2021.01.06 20:30MTI

Szerdán 87 éves korában elhunyt Pazár Sándor, a Bp. Spartacus korábbi elnöke, a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli tagja - adta hírül a SOSZ.

Pazár Sándor 1933. szeptember 29-én született Budapesten. A Bp. Spartacus elnöki tisztségét 1966-tól töltötte be. A fővárosi klub a fénykorában több mint húsz szakosztályt működtetett, ezek közül a legeredményesebbek az úszók voltak - itt készült Egerszegi Krisztina is -, de vízilabdában, asztaliteniszben, birkózásban, kajak-kenuban, sakkban és teniszben is voltak kiemelkedő sportolóik. A műhely több olimpiai és világbajnokot, érmest nevelt.

A SOSZ korábbi alelnöke a Bp. Spartacus képviseletében részt vett a szervezet 1989-es megalapításában.

Pazár a nyolcvanas évektől 2005-ig a MOB tagja volt, 1996-ban MOB Érdeméremmel ismerte el munkásságát, haláláig az ötkarikás szervezet tiszteletbeli tagja volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.