Korrupció a franciáknál?

Diplomáciai botrány, foci miatt

Igazi diplomáciai botrány van kirobbanóban Anglia és Franciaország között, a dolog azonban szerencsére csak a futballra korlátozódik.

2007.12.19 18:30nb1.hu

A tekintélyes The Guardian honlapja nemrégiben azt állította, hogy olyan dokumentumok vannak a birtokában, amelyek azt bizonyítják, hogy az egyik nagy francia klub illegális pénzekből igazolt játékosokat. A "besúgó" a honlapnak elmondta, hogy az érintett klubot is megkereste a dokumentumokkal, és "kisebb anyagi ellenszolgáltatás fejében" felajánlotta azokat megsemmisítésre.

A klub elnöke tájékoztatta a brit lapot, hogy az adatközlő egy közönséges szélhámos, és már feljelentették a francia rendőrségen. Mint minden hasonló esetben, természetesen számos kérdés merül fel. Ki a besúgó? Melyik klubot akarja befeketíteni? Miért az angol, és nem a francia sajtót kereste meg? Nem tudni, hogy kiderülnek-e ezek a kérdések, de a két ország futballkapcsolatainak nem tesz jót az ügy, annyi bizonyos...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.