Gyász

Újabb részletek Maradona halálával kapcsolatban

Maradona hétféle gyógyszert szedett depresszió, szorongás és egyéb betegségek kezelésére.

2020.12.23 19:52MTI

A november 25-én elhunyt Diego Maradona nem fogyasztott alkoholt és kábítószert a halála előtti napokban - derült ki a szerdán nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyvből.

Maradona hétféle gyógyszert szedett depresszió, szorongás és egyéb betegségek kezelésére. Problémái voltak a veséjével, a szívével, a tüdejével, és egyik lánya, Gianinna elmondása szerint a májával is.

A részletes boncolás megerősítette a halála utáni vizsgálat eredményét, miszerint akut tüdőödéma miatt hunyt el, amelyet krónikus szívelégtelenség okozott.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendás csatára 1986-ban világbajnoki címhez segítette az argentin válogatottat, de 1997-es visszavonulása után egészségi problémák sújtották, többször vívott csatát az alkohol- és drogfüggőséggel a nyilvánosság előtt. November 3-án koponyaűri vérzés miatt megoperálták, majd 25-én, 60 éves korában elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.