Botrány

"Állítsad ki azt a feketét" - félbeszakadt a meccs - videó

A bíró rasszista megnyilvánulása miatt félbeszakadt a PSG-Basaksehir meccs.

2020.12.08 23:08ma.hu

Félbeszakadt a Paris St. Germain–Basaksehir találkozó a Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában.

A találkozó 14. percében a Basaksehir cserejátékosai reklamáltak a negyedik számú játékvezetőnél, Sebastian Coltescunál. Ő kihívta a vezetőbírót, Oliviu Hategant, majd rámutatott Demba Bára és azt mondta:

"Állítsd ki azt a feketét!"

A román asszisztens a „negru" szót használta, ami a nyelvén feketét jelent, emiatt a Basaksehir segédedzője, Pierre Webo számonkérte őt. Hosszas konzultálás után a csapatok a 23. percben bevonultak az öltözőbe.

Az UEFA arra kérte a csapatot, hogy 22.00-tól folytassák az összecsapást, Coltescut pedig a VAR-szobába küldték.

Ám a csapatok így sem jelentek meg a pályán. A Basaksehir ugyanis addig nem hajlandó folytatni a meccset, amíg Coltescu bármilyen minőségben részt vesz benne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.