Gyász

Meghalt Maradona

Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa.

2020.11.25 20:47ma.hu

Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta a Gimnasia La Plata vezetőedzőjeként dolgozó, az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt legenda halálát.

Maradonát november elején koponyaűri vérzés miatt műtötték meg. Az akkori beszámolók szerint a műtét komplikációmentes volt, ennek ellenére – alkoholelvonási tünetek miatt – néhány nappal tovább a kórházban tartották. Összesen nyolc napig feküdt benn, mielőtt kiengedték volna.

A mostani beszámolók szerint – a spanyol Astól, az olasz Football Italian át az argentin Clarín című vezetői tabloidig – hirtelen szívmegállás okozta Maradona halálát.

Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) 17 óra 37 perckor a Twitteren megerősítette a legenda halálhírét. A család jogi képviselője szintén megerősítette Maradona halálát.

„Claudio Tapia elnök és teljes szövetségünk mélységes szomorúságát fejezi ki legendánk, Diego Armando Maradona halála miatt. Mindig a szívünkben élsz” – írták a világbajnoki trófeát csókoló fotója mellé.

A Twittert, a Facebookot és a Redditet ellepték a búcsúzkodó gyászüzenetek.

Maradona a nyolcvanas évek legmeghatározóbb futballistái közé tartozott. Az argentin válogatott szerelését 1977 és 1994 között összesen 91-szer viselhette, és 34 gólt szerzett. Legnagyobb sikere egyértelműen az 1986-os világbajnoki cím, amely alkalmával szinte egymaga vezette győzelemre válogatottját.

A 2000-es évek elején súlyproblémáival és súlyos egészségügyi gondjaival került a címlapokra, többször már halálhírét keltették, ám innen még visszaküzdötte magát: 2008-ban nagy álmát megvalósítva az argentin válogatott szövetségi kapitánya lett. A 2010-es vb-n viszont nem tudott maradandót alkotni, a negyeddöntőben Németországgal szemben 4–0-s vereséggel búcsúztak. Ezt követően nem sokkal távozott a nemzeti csapat éléről. Később Dubaiban, az Arab Emírségekben és Mexikóban is dolgozott vezetőedzőként.

Utolsó csapata a már említett Gimnasia volt, amelyet 2019-ben vett át - írta róla a Nemzeti Sport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.