Gyász

Elhunyt Steiner Gyuláné Papp Katalin BEK-győztes röplabdázó

A válogatottban 1967-ben mutatkozott be, 1976-ig összesen 33 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és tagja volt az 1967-es Európa-bajnokságon ötödik helyen végző együttesnek. 74 éves volt.

2020.11.09 18:53MTI

Életének 75. évében vasárnap elhunyt Steiner Gyuláné Papp Katalin 33-szoros válogatott röplabdázó, a NIM BEK-győztes játékosa.

A magyar szövetség honlapjának gyászjelentése emlékeztet rá, hogy Papp Katalin 14 éves korában lett a Nyíregyházi Spartacus röplabdázója. Öt évvel később, 1965-ben igazolt a NIM SE-hez, amellyel a következő közel másfél évtizedben a legnagyobb sikereit aratta: 1973-ban arany-, 1974-ben ezüst-, 1975-ben pedig bronzérmes lett a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, emellett kilencszeres bajnok és nyolcszoros Magyar Népköztársasági Kupa-győztes.

A válogatottban 1967-ben mutatkozott be, 1976-ig összesen 33 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és tagja volt az 1967-es Európa-bajnokságon ötödik helyen végző együttesnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.