Sport

Nem mehetett ki vécére, a pályán könnyített magán a focista - videó

Hat fordulós eltiltással büntették.

2020.10.01 17:11ma.hu

Hat fordulós eltiltást szabott ki az északír labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága Eoin Bradley-re, a Coleraine FC csatárára, aki a Ballymena United mérkőzésen az oldalvonal mellett könnyített magán - írja az Irish Examiner-re hivatkozva a Maszol.ro.

Az eset még július 27-én történt a belfasti Windsor Park stadionban az Északír Kupa elődöntőjében.

A Coleraine-Ballymena mérkőzés rendes játékideje 1-1-es döntetlennel ért véget, a csapatok a hosszabbításra készülődtek, amikor a Coleraine gólszerzője, Eoin Bradley jelezte, hogy mosdóba kellene mennie. A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések következményeként viszont a stadion öltözőit és mosdóit nem nyitották meg, így a labdarúgónak a partvonal mellett, egy játékostársa és egy stábtag takarásában kellett könnyítenie magán.

A jelenetet viszont elkapta a mérkőzést közvetítő BBC kamerája, így aztán Bradley-re rázuhant az internet népének minden támadása. A katolikus vallású játékosat többek között azzal vádolták meg, hogy "megszentségtelenítette" az északír - többségében protestáns - labdarúgás szentélyét.

Az északír szövetség kedden vétkesnek találta Eoin Bradley-t a szabályzat 17. cikkelyének megszegésében, a fegyelmi bizottság döntése értelmében a játékos "nem megfelelő viselkedést" tanúsított, és ezzel ártott a labdarúgás hírnevének. Bradley-t hat fordulós eltiltással büntették, amit klubja tudomásul vett, a Coleraine jelezte, hogy nem áll szándékában fellebbezni a döntés ellen.

A mérkőzést egyébként a Ballymena FC nyerte büntetőrúgások elvégzése után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.