Magyar labdarúgó-válogatott

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler kimaradt

Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő három októberi mérkőzésre kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott keretét, melyben személyes okok miatt nem kapott helyett Kleinheisler László.

2020.09.29 00:30MTI

Az olasz szakember a hétfői sajtótájékoztatóján bevezetésként azt emelte ki, hogy az Osijek középpályását a szeptemberi találkozókra és most is szerette volna behívni, de ezt nem tudta megtenni. Mint mondta: az okokról a játékosnak kell beszélni, ha akar.

A 23 mezőnyjátékosból és három kapusból álló keretben négy olyan futballista van, aki még nem lépett pályára a válogatottban - Kecskés Ákos, Babati Benjámin, Könyves Norbert, Szőke Adrián -, és közülük Könyves kerettag sem volt még. Rossinál szintén először kapott meghívót Varga Kevin.

"A 26 fős keret több mint elég, ezzel fel vagyunk készülve a váratlan helyzetekre" - jelentette ki az 56 éves tréner, aki kifejtette, természetesen nyerni akarnak a bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, amely az év eddigi legfontosabb mérkőzése lesz, de ha nem is győznek mindhárom soron következő meccsen, a kezdő sípszótól a lefújásig olyan játékosokat akar a pályán látni, akik harcolnak. "Minden esetben emelt fővel akarom elhagyni a pályát, ehhez 26 harcosra van szükségem".

Rossi az abszolút újonc Könyvesről elárulta, régóta figyelik a játékát, és mivel éppen azt a stílust testesíti meg, amit ő elvár, már szeptemberben is kapott volna meghívót, ha nem sérül meg a kerethirdetés előtt. Hozzátette, az ő és Cseri Tamás meghívása pedig jó üzenet az NB I-ben játszó valamennyi labdarúgónak, hogy ha jó teljesítményt nyújtanak, akkor akár a válogatottban is lehetőséget kaphatnak.

"A keretből Orbán küzd meccshiánnyal, ezért ha játszik Bulgáriában, akkor Szerbiában biztos, hogy nem. De le kellene tartóztatni engem, ha nem számítanék rá, ugyanis ő a legjobb védőnk. Elképesztő hozzáállású és adottságú játékos, ezért egész egyszerűen jelenleg nélkülözhetetlen" - jelentette ki az RB Leipzig játékosáról Rossi, aki elárulta, mivel háromnaponta kell majd pályára lépniük, mindig lesz három-négy változás a kezdőben, de azt is hozzátette, nem fog kísérletezni a két Nemzetek Ligája-mérkőzésen sem, mert szeretnének bennmaradni a másodosztályt jelentő B divízióban.

Rossi szót ejtett Szalai Ádámról is. Úgy fogalmazott, derült égből villámcsapásként érte a hír, hogy a Mainz nem számít rá, de mivel nemrég még játszott a Német Kupában, így nemcsak edzésben, de játékban is van a csatár, aki jelenleg csapatkapitánya is a nemzeti együttesnek.

"Első osztályú adottsággal rendelkező keret a debreceni, de olyan csapatokkal találkozik a másodosztályban, amelyek nem összehasonlíthatóak válogatott riválisainkkal. Éppen ezért szinte lehetetlen elképzelni, hogy NB II-ből megjelenjen valaki a válogatottban" - mondta az MTI érdeklődésére Rossi annak kapcsán, hogy a nyári átigazolási időszakban számos korábbi válogatott kerettag igazolt az NB II-be, köztük Dzsudzsák Balázs is. Utóbbival kapcsolatban ismét hangsúlyozta, ha lesz lehetősége rá, meghívja majd.

A magyarok előbb jövő csütörtökön Bulgária vendégeként Szófiában játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt, majd azt követően három, illetve hat nappal Szerbiában és Oroszországban lépnek pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik és negyedik fordulójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.