Megérte az időhúzás?

Várhidi Péter marad a szövetségi kapitány - egyelőre

A szakember szerződése 2007. december 31-én lejárt, az új megbízatása visszamenőleg, 2008. január 1-től érvényes.

2008.01.22 15:35MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége rendkívüli ülésén Várhidi Pétert kérte fel a nemzeti együttes irányítására. A szakember szerződése 2007. december 31-én lejárt, az új megbízatása visszamenőleg, 2008. január 1-től érvényes. 

Kisteleki István, az MLSZ elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szakember nagyon örült az újabb felkérésnek és vállalta a folytatást a nemzeti együttes élén. "Várhidi Péter volt az egyetlen jelölt, akit erre a posztra javasoltam és az elnökség elfogadta a trénert szakembernek" - mondta az MLSZ elnöke. 

"Szerződése hosszú távra szól a szövetséggel, ő az MLSZ alkalmazottja, tavaly december 31-én csak a szövetségi kapitányi megbízatása járt le, az elnökség döntése után folytatja a munkát." A szövetségi vezető hozzátette: továbbra is keresi azt a külföldi szakembert, aki sportágfejlesztési igazgatóként dolgozna az MLSZ-ben. 

Hozzátette: elképzelhető, hogy az új sportágfejlesztési igazgató a szövetségi kapitányi posztot is átveszi. "Konkrét nevet nem mondhatok, amíg a tárgyalási folyamat zajlik, ha meglesz az új igazgató, akkor ezt bejelentjük. Várhidi Péterrel megbeszéltem, hogy egyelőre vegyük biztosra mondjuk nyárig a kapitányi kinevezését, amit elfogadott. Elképzelhető, hogy olyan sportágfejlesztési igazgatója lesz az MLSZ-nek, aki nem veszi át a nemzeti együttes irányítását, ebben az esetben Várhidi szövetségi kapitányként is folytathatja a munkát." 

Kisteleki hozzátette: a német szövetséggel együttműködési megállapodást kötött az MLSZ, melynek keretében német szakemberek jönnek Magyarországra és segítenek a szövetség struktúrájának, a magyar futball körülményeinek átalakításában. Az elnökség elfogadott egy jelszót is: "tudást kell hozni a magyar labdarúgásba."

"Ez a tudás nincs jelen a magyar futballban, ezért importálni kell. Idén átadjuk Telkiben azt az edzőközpontot, amely 3-4 milliárd forint bevételt hozhat az MLSZ-nek, olyan szakemberekre van szükség, akik ki tudják aknázni az itteni lehetőségeket." 

Az MLSZ elnöke elmondta azt is, hogy a szövetség alkalmazásában álló trénereknek megfelelő jövőképet, karrierlehetőséget kívánnak felkínálni, amit Várhidi is örömmel elfogadott. Európai szinten versenyképes edzőket akar képezni az MLSZ, akik nyelveket beszélnek és ez hosszútávon rengeteget segít a magyar futballnak. 

Az "Egyebek" napirendi pontban tárgyalása után bejelentették, hogy az üzleti életben ismert Veres Tibort megválasztották az MLSZ tanácsadó testületének elnökének, Szabó László pedig az MLSZ elnökének kabinetfőnöke lett. Tavaly év végén lejárt Róth Antalnak, az U21-es válogatott szövetségi edzőjének szerződése is, az új szakemberről várhatóan a következő tanácskozáson, február 7-én döntenek. 

A tájékoztató végén az újságírók javasolták Kisteleki Istvánnak, hogy hívja fel telefonon Várhidi Pétert és segítsen abban, hogy a média képviselői kérdéseket tehessenek fel neki. Az MLSZ első embere ezt nem vállalta, ezért az egyik újságíró mobiljáról hívta Várhidit, majd a kihangosított készüléken lehetett kérdezni a nemzeti együttes szakvezetőjét, aki megerősítette, hogy örömmel vállalta a munka folytatását. 

A szakember először azt mondta, hogy nem nyilatkozhat, de Kisteleki István átvette a telefont és engedélyt adott Várhidinek a kérdések megválaszolására. "Egy edző számára a szövetségi kapitányi poszt a szakma csúcsa, ezért természetesen nagyon örültem az újabb felkérésnek" - mondta a nemzeti együttes régi-új szakvezetője. "Ezenkívül az is fontos, hogy folytathatom azt a munkát, amit elkezdtem. A korábbiakhoz hasonlóan én most is csak a munkámra szeretnék koncentrálni, hogy mit hoz a jövő, az majd kiderül."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.