Koronavírus-járvány

A bajor miniszterelnök azt kéri a Bayern München-drukkerektől, hogy ne jöjjenek a budapesti Szuperkupa-meccsre

"A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupa-döntőre gondolok" - mondta Markus Söder.

2020.09.21 19:05ma.hu

A Bayern München labdarúgócsapatának szurkolói ne utazzanak el a csütörtöki, budapesti, Sevilla elleni Szuperkupa-mérkőzésre - kéri a bajor miniszterelnök a német sztárcsapat drukkereitől a koronavírus-járvány közepette.

"A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupa-döntőre gondolok. Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk, nem kockáztathatjuk, hogy ez legyen a futball Ischglje" - mondta Markus Söder.

Mint ismeretes, a tiroli üdülőhely volt a járvány egyik gócpontja a síszezonban. Az ausztriai Ischgl síterep lakóinak csaknem a fele átesett a fertőzésen.

Markus Söder hangsúlyozta, hogy azoknak a szurkolóknak, akik mégis elutaznak a Puskás Arénában rendezendő mérkőzésre, karanténba kellene vonulniuk hazatérésüket követően.

A Szuperkupáért csütörtökön este a Bajnokok Ligája címvédő Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla csap össze. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.