Sport

Shane Tusup "harcosokat" készít fel

A tréner segíti a felkészülését az ifjúsági olimpiai bajnok úszó Szilágyi Liliánának, a világbajnoki bronzérmes Holoda Péternek, míg a futballisták közül Szoboszlai Dominikkal, Dzsudzsák Balázzsal és Bogdán Ádámmal is dolgozik.

2020.09.14 17:49MTI

Elsősorban sportolókat, atlétákat, "harcosokat" készít fel Shane Tusup edző, aki csapatával egy budapesti edzőteremben talált otthonra.

A John Reed Fitnessben tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tréner segíti a felkészülését az ifjúsági olimpiai bajnok úszó Szilágyi Liliánának, a világbajnoki bronzérmes Holoda Péternek, míg a futballisták közül Szoboszlai Dominikkal, Dzsudzsák Balázzsal és Bogdán Ádámmal is dolgozik.

"Mindegy, hogy valaki úszó vagy futballista, mi arra koncentrálunk, hogy ők a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljenek és igazi harcosként induljanak a csatába. Mindenkiből szeretnénk kihozni a maximumot" - nyilatkozta Tusup, aki évekig volt a férje és edzője Hosszú Katinkának, akivel közös munkájuk csúcsaként a 2016-os riói olimpiáról három arany- és egy ezüstéremmel tértek haza.

Az év magyar edzőjének négy alkalommal is megválasztott amerikai szakember megjegyezte, megfelelő erőnlét megszerzése mellett fontos a mentális felkészültség is.

Shane Tusup Szoboszlai Dominikról, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályásáról elmondta: mivel ő osztrák klubjánál edz, ezért napi szinten tartják a kapcsolatot az elvégzendő feladatokkal kapcsolatban. Megjegyezte, mind a fiatal futballistával, mind klubjával remek kapcsolatot sikerült kiépíteniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.