Gyász

Elhunyt Simonné Almási Ágnes világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező

Eredményekben gazdag, hosszú karrierje alatt kilenc világ- és kilenc Európa-bajnokságon játszott.

2020.08.19 19:40MTI

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Simon Béláné Almási Ágnes világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező - tudatta honlapján a sportág európai szövetsége (ETTU).

Az 1935. június 21-én Budapesten született Almási Ágnes 1950-től a Budapesti Vasas játékosa volt. A magyar válogatottban három évvel később mutatkozott be, és 1957-ig négy világbajnokságon egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyert.

A stockholmi vb-n 1957-ben Mossóczy Líviával párosban a világ legjobbjának bizonyultak, de még ugyanabban az évben külföldre távozott, és Hollandiában telepedett le. Az 1959-es dortmundi világbajnokságon a holland válogatott tagjaként vett részt, utána pedig áttelepült az NSZK-ba. Nyugatnémet színekben háromszoros Európa-bajnok, négyszeres ezüst- és kétszeres bronzérmes, valamint BEK-győztes lett a DTC Kaiserberg együttesével.

A német válogatottságról 1979-ben mondott le, klubcsapatában azonban egészen 1993-ig folytatta pályafutását.

Eredményekben gazdag, hosszú karrierje alatt kilenc világ- és kilenc Európa-bajnokságon játszott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.