Koronavírus-járvány

Köhögésért is kiállítás járhat fociban

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) szerint amennyiben egy játékos szándékosan ráköhög egy másik futballistára, vagy a bírók egyikére, akkor tettéért akár piros lapot is kaphat.

2020.08.05 18:30MTI

A szabályt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásokkal összhangban vezetik be, a büntetés pedig a játékvezető hatáskörébe tartozik, az ő belátására van bízva.

Mint minden vétség esetében, a bírónak kell megítélnie a természetét. Ha ez egyértelműen véletlen, akkor a játékvezető nem cselekszik, ahogy akkor sem, ha a köhögés a játékosok között nagy távolságra történik - írta az IFAB.

Az angol szövetség reagálása szerint a "rutinszerű" köhögést nem szabad büntetni, a köhögést csak akkor lehet számon kérni, ha nyilvánvalóan egy másik személy ellen irányult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.