Elhunyt Benedek Tibor

Az Emmi saját halottjának tekinti Benedek Tibort

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) saját halottjának tekinti Benedek Tibor háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót, aki súlyos betegség után, életének 48. évében hunyt el csütörtök hajnalban.

2020.06.18 11:52MTI

Az Emmi az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett rá, hogy Benedek "kiemelkedően sikeres sportpályafutása végeztével - melyet mind Magyarországon mind Olaszországban 6-6 bajnoki aranyérem fémjelez - 2013 és 2016 között a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett, az általa vezetett csapat megnyerte a barcelonai világbajnokságot".

A minisztérium közleményében úgy fogalmazott, Benedek Tibor személyében "tragikusan fiatalon, a magyar sport és a magyar nemzet kiemelkedő alakját veszítette el".

Benedek Tibort a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szintén a saját halottjának tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.