Sport

A KHL legjobbja évi félmilliárd forintnyit keres

Vagyim Sipacsov kap 100 milliónál is többet.

2020.06.03 04:30MTI

Az orosz bázisú nemzetközi jégkorongligában (KHL) hetvenegy olyan játékos van, akinek évi fizetése eléri, illetve meg is haladja az 50 millió rubelt (225 millió forintot) - derül ki a moszkvai Szport Ekszpressz publikálta elemzésből.

Az orosz sportnapilap statisztikája szerint a fizetési plafon bevezetését követően egyetlen hokis, nevezetesen Vagyim Sipacsov kap 100 milliónál is többet, méghozzá 120 millió rubelt (540 millió forint) további, különböző bónuszok nélkül. A 33 éves, olimpiai és világbajnok orosz center a Dinamo Moszkva játékosa, akit a legutóbbi idény legjobbjának szavaztak meg a KHL hokisai. Sipacsov korábban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) mezőnyéhez 2017-ben csatlakozott Vegas Golden Knights első orosz légiósa volt.

A legjobban megfizetettek lajstromában utána a cseh-orosz Dmitrij Jaskin következik 95 millió rubellel, míg hárman - a svájci Sven Andrighetto, a cseh Jakub Kovár és a finn Teemu Hartikainen - egyformán 90 milliót keresnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.