Koronavírus

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.

2020.05.22 20:23MTI

A szervező futniszep.hu csapata - amely 2015 óta olyan futóversenyeket rendez nagy sikerrel, mint a Tihanyi, a Szigligeti, a Napfelkelte és Naplemente Félmaraton - arról adott tájékoztatást, hogy május 9-én reggel 9 órakor, az idei Európa Napon indította el a kontinens első közösségi virtuális futását, amelyhez eddig már mintegy 2100 regisztráltak a Europe Run weboldalán. Magyarországon kívül Németországból, Romániából, Franciaországból, Szlovákiából, Finnországból, Angliából és Dániából is érkezett regisztráció, amely ingyenes.

A futók a kitűzött táv megadásával - amelyet szabadon választhatnak meg -, majd teljesítésével egy ingyenes oklevelet kapnak, tanúsítvánnyal és rajtszámmal.

Eddig közel ezer futó összesen több mint 15 443 kilométert teljesített. A résztvevők nemes célért is futhatnak: a megtett métereket, kilométereket ajánlhatják bármilyen ügynek, vagy hirdethetnek alapítványt megjelölve. A futók eddig közel 50 jótékonysági célt határoztak meg, ezek listája a honlapon szintén megtalálható.

A kezdeményezés hazai nagykövetei a Spartathlon tavalyi női és férfi győztesei Maráz Zsuzsanna és Bódis Tamás, továbbá Szőnyi Ferenc többszörös világbajnok és rekorder ultratriatlonista, illetve Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpikon gátfutó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.