Atlétika

A gyalogló Madarász Viktória továbbra is napi két edzéssel készül

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet ellenére továbbra is napi két edzéssel készül a tokiói olimpiára a gyalogló Madarász Viktória.

2020.05.02 20:30MTI

"Szinte ugyanúgy készülök, folyamatosan edzésben maradtam, de volt egy-két újratervezés, át kellett állítani az agyamat, mert nincsenek versenyek" - nyilatkozta az UTE sportolója az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, bár naponta kétszer edz, nem szeretne semmilyen sérülést összeszedni, ezért kicsit óvatosabb mostanság, hiszen a masszőrök és a fizioterapeuták nem dolgoznak.

Madarász kifejtette, a világranglista alapján már rendelkezik olimpiai kvótával, de áprilisban lett volna egy fontos versenye, amelyen szerette volna teljesíteni az automatikus szintet.

"A lelkemnek hiányozna az automatikus szint, pláne a tavalyi év után, mert a világbajnoki szereplésemmel nem vagyok elégedett. Fáj, hogy a tavaszi verseny elmaradt, mert jó formában voltam, akár magyar csúcsot is dönthettem volna" - magyarázta.

A gyalogló hangsúlyozta: az áprilisi viadal elmaradása rosszabbul érintette, mint az olimpia jövő nyárra halasztása, és az igazán kemény edzések is hiányoznak neki. Madarász hétköznapokon a Margitszigeten készül, hétvégenként viszont annak lezárása miatt nehéz helyzetben van, akkor a Városligetet és az Orczy-kertet látogatja.

"Szerintem ez az egy év olyan gyorsan el fog telni, hogy észre sem fogjuk venni. Pozitívan élem meg ezt a plusz egy évet, mert van még mit fejlesztenem" - közölte a harmadik olimpiájára készülő atléta.

Tudomása szerint a magyar szövetség (MASZ) augusztusban meg tudja szervezni az országos bajnokságot, azt viszont még nem tudja, hogy a gyaloglásra melyik hétvégén és hol kerül sor. Hozzátette: szeretné, ha ősszel további versenyeken indulhatna, az olimpiai szintet pedig december elejétől lehet ismét teljesíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.