Labdarúgás

Premier League - Csak semleges pályákon lehet befejezni az idényt

Csak semleges pályákon lehet befejezni a labdarúgó Premier League küzdelmeit.

2020.05.03 02:30MTI

A klubok pénteki videokonferenciáján alakult ki ez a közös álláspont azzal együtt, hogy legfeljebb tíz stadionban zajlanának mérkőzések. A kiválasztásnál elsődleges szempont lenne, hogy elejét vegyék szurkolói csoportosulásnak, a minősítést pedig a hatóságok végeznék el.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos.

A bajnokság lebonyolításához mintegy 40 ezer koronavírus-tesztre lenne szükség a játékosok és a stábok, illetve a személyzet egészségének megóvása érdekében. A BBC értesülése szerint a kluboknak alá kell majd írniuk egy egészségügyi protokollt, melyet a PL orvosi csoportja és egészségügyi tanácsadói állítanak össze.

Amennyiben az edzések még azelőtt újraindulnak, hogy a szociális távolságtartásra vonatkozó szabályozáson enyhítenének, a futballistákat hetente kétszer tesztelnék és naponta ellenőriznék egészségi állapotukat. A tréningek helyszíneit úgy alakítanák ki, hogy a lehető legoptimálisabban lehessen tartani a távolságot, illetve a lehető legmagasabb legyen a higiéniai szint.

Ezen túlmenően a játékosoknak edzőfelszerelésben, maszkkal az arcukon kellene az érkezniük a tréningekre. Az edzések helyszínén nem zuhanyozhatnának és nem kaphatnának ennivalót. Amennyiben a klub mégis ezt tervezné, csak elvitelre adhatná az élelmiszert. Csupán a legalapvetőbb orvosi kezelésekre kerülhetne sor, az egészségügyi stáb tagjai védőfelszerelésben végezhetnék munkájukat. Az összes értekezletet, megbeszélést virtuálisan kellene lebonyolítani.

A folytatást illetően egyelőre konkrét döntés nem született, az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a jövő héten folytatódnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.