Szabadidősport

Idén is zajlik az országfutás

Az esemény szervezői az idei résztvevőket arra kérik, hogy egyedül fussanak, ne csatlakozzanak közösségi futásokhoz az egészségmegőrzés érdekében.

2020.03.17 21:30MTI

Múlt pénteken kezdődött és vasárnapig tart az országfutás elnevezésű szabadidősportos rendezvény.

Az esemény szervezői ugyanakkor az idei résztvevőket arra kérik, hogy egyedül fussanak, ne csatlakozzanak közösségi futásokhoz az egészségmegőrzés érdekében.

Az idén tavasszal már 11. alkalommal zajló rendezvény eredeti célja az volt, hogy a honlapon regisztrált futók, gyaloglók mindegyike teljesítsen öt kilométert, a regisztrálók által teljesített teljes táv pedig legyen a magyar országhatár hosszával megegyező 2246 kilométer.

Az első országfutáson majdnem 4000 csatlakozó hozott össze 46 733 kilométert, az országhatár több mint hússzorosát, míg a tizedik rendezvényen 26 692 regisztráló 408 525 kilométer teljesített, amivel az országhatárt több mint száznyolcvanszor körbeérték, illetve teljesítették a Föld-Hold távolságot (384 ezer km) is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.