Siker!

Tizenhat éremmel zártak a magyarok az egri uszonyosúszó világkupán

Vasárnap is jutott arany a magyaroknak, ekkor Senánszky 100 méteren sem talált legyőzőre.

2020.02.24 09:35MTI

Tizenhat érmet, 5 aranyat, 7 ezüstöt és 4 bronzot nyertek a magyarok az Egerben rendezett uszonyosúszó világkupa-versenyen. A szervezők tájékoztatása szerint szombaton a világ-, és Európa-bajnok, világcsúcstartó Senánszky Petra 50 méter uszonyos gyorson diadalmaskodott, 800 méteres felszíniúszásban pedig Sincki Ádám ünnepelhetett. Bukor Ádám - aki 2017 óta magyar színekben versenyez - 200 méteres felszíniúszásban győzött, míg Varga Krisztina 400 méteres uszonyos gyorson lett a legjobb. Vasárnap is jutott arany a magyaroknak, ekkor Senánszky 100 méteren sem talált legyőzőre.

Az egri CMAS uszonyosúszó világkupára a 18 országból 559 résztvevő jelentkezett, és ők 58 versenyszámban mérték össze tudásukat. A viadalon négy kontinens képviseltette magát, az európai országok mellett érkeztek sportolók az Egyesült Államokból, Indonéziából és Tunéziából is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.