Labdarúgás

EURO-2020 - Mintegy 2600 önkéntes jelentkezett Budapesten

Mintegy 2600 önkéntes jelentkezett a nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire.

2020.02.22 00:30MTI

A magyar szövetség (MLSZ) pénteki tájékoztatása szerint a magyar fővárosban az ötödik legtöbb jelentkezést regisztrálták, Budapestet Baku, Szentpétervár, London és Róma előzi meg.

Az európai szövetség (UEFA) kimutatásából kiderül: több mint 37 ezren szeretnének dolgozni a tornán, 59 százalékuk férfi, s a legtöbben - ugyancsak 59 százaléknyian - 25 év alattiak. A közreműködni kívánók 68 százaléka korábban már dolgozott valamilyen rendezvényen, több mint 19 ezren sporteseményeken tevékenykedtek.

A jelentkezők összesen 142 nyelvet beszélnek, s leginkább a mérkőzések és ünnepségek szervezéséből, valamint a vendégek fogadásából szeretnék kivenni a részüket.

A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntő lesz. A torna július 12-én a londoni fináléval zárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.