Gyász

A jégen kapott szívrohamot az olimpiai bajnok hokis - videó

Félbeszakadt az Anaheim Ducks-St. Louis Blues mérkőzés az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban, miután a vendégek egyik játékosa, Jay Bouwmeester rosszul lett a cserepadon.

2020.02.12 14:26Ma.hu

Jay Bouwmeester az összecsapás 8. percében 1-1-es állásnál lett rosszul, egy csere közben a kispadon esett össze. A gyors orvosi segítség révén stabilizálni tudták az állapotát, a rendelkezésre álló információk szerint a kórházba szállítás közben tudatánál volt és kommunikált.

Az első diagnózisok alapján szívrohamot kapott, jelenleg intenzív osztályon ápolják, illetve további vizsgálatokat folytatnak le - írja a Jégkorongblog.

A mérkőzést nem folytatták, az újrajátszás időpontjáról a közeljövőben születik döntés. A 36 éves világ- és olimpiai bajnok, Stanley Kupa-győztes védőnek ez volt az 1241. NHL-mérkőzése.

Nem az az első ilyen eset az NHL-ben az utóbbi két évtizedben, 2014 márciusában a dallasi Rich Peverley, 2005 novemberében a detroiti Jiri Fischer kapott szívrohamot mérkőzés közben. Mindkettejük életét sikerült megmenteni - tudósította az Inforádió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.