Siker!

Kozák Luca országos csúcsbeállítása 60 gáton Torunban

Kerekes Gréta 8.20 mp-cel hetedik lett elődöntős futamában.

2020.02.08 23:30MTI

Remek magyar gátas eredmények születtek a toruni fedettpályás atlétikai versenyen: Szűcs Valdó és Kozák Luca is egyéni csúcsot futott.

Kozák Luca az elődöntőben 8.00 másodperccel a negyedik helyen ért célba, majd a döntőben tovább javított idején és beállította a tavalyi fedett Európa-bajnokság elődöntőjében elért országos rekordját (7.97 mp). A fináléban az ötödik helyet szerezte meg - a verseny honlapja szerint. Az idei világranglistán a tizedik helyet foglalja el.

Kerekes Gréta 8.20 mp-cel hetedik lett elődöntős futamában.

Szűcs Valdó az elődöntőből 7.67 mp-cel másodikként jutott tovább. A döntőben ő is javított, 7.59 másodperccel - ami három századdal jobb a kedden elért egyéni rekordjánál - negyedik lett. A 24 éves Szűcs hat századdal maradt csak el Baji Balázs országos csúcsától, a magyar ranglistán a világbajnoki bronzérmes gátason kívül csak Kiss Dániel (7.56 mp) előzi meg. Szűcs ezzel az eredményével holtversenyben hatodik az idei világranglistán.

A távolugró Nguyen Anasztázia - aki január 31-én 6,56-tal egyéni csúcsot ért el - 6,50 méteres eredménnyel szintén a negyedik helyen végzett. A számot a világbajnoki ezüstérmes ukrán Marina Beh-Romancsuk nyerte a világ idei legjobbjával, 6,96 méterrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.