Gyász

Hat évvel a halála után előkerülhet Erőss Zsolt holtteste

Kínai expedíció indul a Himalájára, egyebek között azért, hogy lehozzák az ott elhunyt hegymászók holttestét.

2019.11.25 18:25ma.hu

A csapat eddig 16 ember földi maradványait találta meg, lehozatalukkal kapcsolatban már felvették a kapcsolatot a hozzátartozókkal. A Blikk értesülése szerint magyar egyelőre nincs a megtalált áldozatok között.

Szlankó Zoltán hegymászóoktató a lapnak felidézte, hogy a Himalája több honfitársának a sírja, hiszen ott halt meg Gárdos Sándor, akit szélvihar sodort el, illetve Várkonyi László Konyi, aki jégomlás áldozata lett. A szakember úgy fogalmazott, hogy a hegy „él”, a mozgások előhozhatják az eltűnt holttesteket.

Erőss Zsolt első magyarként 2002-ben mászta meg a 8850 méter magas Mount Everestet. Hat éve, május 20-án társával, Kiss Péterrel elérte a Kancsendzönga csúcsát, de ereszkedés közben eltűntek.

Kiss Péter holttestét másnap reggel látták, Erőss Zsoltét pedig egy évvel később, 8100 méter magasságban egy rámpán fedezték fel. Tavaly elhunyt édesanyja korábban azt nyilatkozta, ő azt szeretné, ha fia örökre a hegyen nyugodhatna, ám ha Zsolt holtteste továbbra is a rámpán hever, a kínaiak nagy valószínűséggel megtalálhatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.