Siker

Maratoni kajak-kenu vb - Aranyérem a normál távon is

Aranyat, ezüstöt és bronzot is szereztek a magyar versenyzők a maratoni kajak-kenu világbajnokság szombati napján a kínai Saohszingben.

2019.10.19 13:48MTI

A hazai sportági szövetség beszámolója szerint női kajak egyesben avattak magyar világbajnokot - az ifi, az U23-as és a felnőtt rövidkörös verseny után - normál távon is, ahol a címvédő Kiszli Vanda győzött Czéllai-Vörös Zsófia előtt. Czéllai-Vörös az idei Európa-bajnokságon is ezüstérmes volt Kiszli mögött. Utóbbi második győzelmét aratta, mivel a rövidkörös versenyben is ő végzett az élen. Sikere azt is jelentette, hogy eddig minden női kajakos számot magyar versenyző nyert meg a világbajnokságon.

Született még egy magyar érem szombaton: női kenu egyesben Kisbán Zsófia harmadik lett, aki a rövidkörös versenyben szerzett ezüstérme után nyert bronzot.

A magyar válogatott toronymagasan vezeti az éremtáblázatot nyolc arany-, hat ezüst- és négy bronzéremmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.