Siker

Kajak-kenu-vb - Középfutam-másodikként döntős a Korisánszky, Mike duó

Korisánszky Dávid és Mike Róbert kenupárosa második lett szerda délutáni középfutamában, így bejutott a pénteki döntőbe 200 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

2019.08.21 15:49MTI

A nyitónap délutánjának középdöntős programjában egyedül ez a magyar egység volt érdekelt, miután délelőtt, az előfutamban negyedikként zárt. Az ötkarikás játékok műsorán nem szereplő versenyszám második fordulójában az első három hely ért finálét, s a magyarok az üzbégek mögött, a horvátok előtt értek másodikként a célba.

"Nagyon rövid nekem ez a kétszáz méter, mire észbe kapok, már célba is értünk. Szinte el sem fáradok" - mondta az MTI-nek a 35 éves Mike Róbert, aki 1000 méteres specialista, sikereit (világbajnoki cím, olimpiai negyedik helyezés) ezen a távon aratta. - "Ezzel együtt örülünk, hogy itt lehetünk, próbáljuk kihozni magunkból és a helyzetből a maximumot."

"Én már versenyeztem 200 méteren, tavaly egyesben döntős voltam a vb-n, azaz számomra nagy annyira idegen, mint Robinak. Csak az utóbbi két hétben kezdtünk el készülni erre a számra, úgyhogy örülünk a döntőnek" - tette hozzá a 26 éves Korisánszky.

Szerdán még három 200-as egyes számban mutatkoznak be a magyarok, ezek közül a férfi és női K-1 200 méter olimpiai szám.

Később:
előfutamok
16.50:
férfi C-1 200 m (Hajdu Jonatán, 17.05)
női K-1 200 m (Lucz Dóra, 17.20)
férfi K-1 200 m (Csizmadia Kolos, 17.40)
paraverseny, döntők 17.40

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.