Labdarúgás

BL-selejtező - Rebrov: készen kell állnunk minden szituációra

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint az a legfontosabb, hogy a Ferencváros minden szituációra készen álljon a Dinamo Zagreb ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján.

2019.08.13 01:30MTI

"A stratégiát megváltoztatjuk, mert a hazai összecsapás más taktikát igényel" - jelentette ki az ukrán szakember, de a szakmai részletekbe már nem kívánt belemenni, nehogy felfedje kártyáit a rivális előtt. - "Az első meccsen volt már olyan, hogy vezetett az ellenfél, akkor jól reagált a csapat, amelynek most is készen kell állnia minden szituációra."

Rebrov az MTI érdeklődésére elmondta: a horvát bajnok a Ferencváros eddigi legerősebb riválisa a szezonban, és elsősorban a rivális támadójátékát tartja kiemelkedőnek. Ugyanakkor hozzátette: a futball nemcsak támadásból áll.

"Nem foglalkozom az esélyekkel. A Valletta ellen mi voltunk a favoritok, mégis nehéz párharc volt, a Ludogorec ellen a rivális volt az esélyes, mégis továbbjutottunk" - mondta a tréner azzal kapcsolatban, hogy a zágrábi 1-1-es döntetlennel a zöld-fehérek várják kedvezőbb helyzetből a keddi találkozót.

"Nekem minden meccs ugyanolyan fontos. Persze a Ferencváros 24 éve nem szerepelt a BL főtábláján, ez pluszt ad a mostani meccs fontosságához" - mondta Rebrov.

Az edző kitért az OTP Bank Liga elmúlt két idényében gólkirály Davide Lanzafame hétfői távozására is. Szerinte a játékosok jönnek és mennek, ami normális egy klub életében, és ez nincs másként a Honvédhoz visszatérő olasz csatár esetében sem.

A Ferencváros játékosa, Tokmac Nguen azt emelte ki, hogy nagyon jó csapat ellen játszanak, de idegenben is megvoltak a gólszerzési lehetőségeik, itthon pedig szeretnének még támadóbb szellemben futballozni.

"Mindenki boldog lenne, ha továbbjutnánk" - jelentette ki a kenyai származású norvég támadó, aki az egyik legjobb edzőnek tartja Rebrovot, akivel eddig dolgozott.

A visszavágó kedden 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a párharc továbbjutója pedig már mindenképpen valamelyik kupasorozat csoportkörében játszhat. A győztesre a norvég Rosenborg vagy a szlovén Maribor vár a BL-selejtező utolsó körében, míg a vesztes a litván Suduvával vagy az izraeli Makkabi Tel-Avivval csap össze az Európa-liga főtáblájáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.