Vitorlázás

470-es vb - Gyapjasék továbbra is kvótás helyen

Öt futam után az olimpiai kvótát érő kilencedik helyen áll a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a vitorlázó 470-es világbajnokságon.

2019.08.06 09:24MTI

A Japánban, Enosimában zajló vb-n a magyar testvérpár - amely a második futamot megnyerte csoportjában - kedden két hatodik hellyel folytatta szereplését, majd tizenhetedikként ért célba - ezt az eredményüket kiejtették. Ezzel ugyan a másodikról a kilencedik helyre csúszott vissza összetettben a tavaly junior vb-bronzérmes kettős, ám előtte csak olyan nemzetek állnak, amelyek már megszerezték a tokiói indulási jogot.

Az olimpiai kvalifikációs vb-n négy tokiói hely talál gazdára. A tavalyi vb-n nyolc nemzet párosa jutott kvótához, Gyapjasék akkor a 16. helyen végeztek, a nemzetek közötti sorrendben a tizenegyedikek voltak.

Tokióban a férfi 470-eseknél 19 vitorlás indulhat.

A vitorlázóknál már tokiói kvótás Finndingiben a világbajnok Berecz Zsombor, Laser Standardban Vadnai Benjamin, Laser Radialban pedig Érdi Mária.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.