A legjobb 32 között

Vívó-vb - Sikerrel vette az első akadályt a két magyar női párbajtőröző

A párbajtőröző Muhari Eszter és Nagy Kinga is bejutott a legjobb 32 közé csütörtökön a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

2019.07.18 10:57MTI

A selejtezőket követően a vb negyedik napján kezdődtek meg az egyéni főtáblás küzdelmek a női párbajtőrözők és a férfi kardozók asszóival.

A magyarok közül elsőként Muhari lépett pástra Pauline Brunner ellen, és sima győzelmet aratott. Az első tust még a svájci adta, utána azonban gyorsan jött az egyenlítés, majd a még csak 16 éves magyar nyugodt és pontos vívással folyamatosan lépett el ellenfelétől. Nagyon nagy volt a különbség ezúttal a két párbajtőröző közt, a vb-újonc Muhari 13-4-re is vezetett, végül kilenc tus különbséggel nyert, pedig Brunner jóval előtte áll a világranglistán.

Az ugyancsak első felnőtt vb-jén szereplő, 21 éves Nagy Kinga szintén sikerrel vette az első akadályt, a BOK Csarnok C termében zsúfolt lelátó előtt taktikus vívással győzte le a kazah Uljana Balaganszkaját úgy, hogy 3-3 után vette át a vezetést és utána végig irányította az asszót.

A másik két magyar induló, Budai Dorina és Kun Anna nem jutott főtáblára a hétfői selejtezőből.

Eredmények:
női párbajtőr:
a 64 között:
Muhari Eszter-Pauline Brunner (svájci) 15-6
Nagy Kinga-Uljana Balaganszkaja (kazah) 15-12

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.